technológia

Különleges kamerát kapott a Google Pixel 6

A Google várhatóan valamikor októberben jelenti be a Pixel 6 és a Pixel 6 Pro készülékeket, és bár a vállalat már hivatalosan is több elemét is megkínálta a készülékeknek, egy friss szivárgás további információkat közöl a kamerafunkciókról.

Az XDA Developers egyik jelentése a Google Camera alkalmazás egy belső, kiadatlan verziója alapján kínál néhány információt, valamint egy meg nem nevezett forrástól származó információkat és meglátásokat. A jelentés szerint a Google Pixel 6 Pro ultraszéles látószögű előlapi kamerával rendelkezhet, amely két előre meghatározott 0,7X és 1,0X zoomszintet kínálhat.

A jelentésben egy sor más kamerafunkciót is részleteztek, köztük egy „swiss” nevű dolgot, amely állítólag a „magic eraser” nevű funkcióhoz kapcsolódik. Bár egyelőre nem világos, hogy a funkció mire szolgál, a találgatások szerint lehetővé teheti a felhasználók számára, hogy tárgyakat vagy embereket távolítsanak el a felvétel után.

A jelentésben említett egyéb funkciók közé tartozik az Face Deblur – amely állítólag több képet is készít a főérzékelőről, és egyetlen HDR-képben egyesíti őket, miközben az ultraszéles látószögű érzékelőt is felhasználja a formázó képek egyidejű rögzítéséhez.

Van egy „Motion Blur” funkció, amely állítólag „kreatív elmosódási effektusokat ad a fotókhoz”, míg a „Baby Mode” funkció a feltételezések szerint automatikusan felismeri, ha egy baba játszik, és fényképet készít.

Természetesen még semmi sem hivatalos, így előfordulhat, hogy néhány ilyen kamerafunkció nem jelenik meg azonnal a Pixel 6-on – vagy persze egyáltalán nem. A Pixel 6-tal kapcsolatos összes pletykát külön írásunkban olvashatod, és a Pixel 6 Pro-ról is van egy írásunk.