technológia

Miért érdemes és hogyan törölheted a Cache-t, egy androidos telefonon?

Ha elfogyott a hely az Android telefonján, kissé lassúnak találja, vagy egyszerűen csak problémái vannak egy adott alkalmazással, a problémát néha a gyorsítótár okozhatja.

A gyorsítótár a rendszer egyszerű, de fontos része, amely biztosítja, hogy a készülék zökkenőmentesen és gyorsan működjön, amikor csak szüksége van rá. Néha azonban szükség van a gyorsítótár törlésére a problémák megoldásához vagy a dolgok felgyorsításához.

Kövesse tehát útmutatónkat, hogy többet megtudjon a gyorsítótárról és annak rendezéséről.

Mi az a gyorsítótár?

A gyorsítótár az ideiglenes adatok rendszere, amely az Android telefon és az alkalmazások betöltési sebességét segíti.

Alapszinten ez egy módja annak, hogy telefonja emlékezzen bizonyos korábban elvégzett dolgokra, hogy legközelebb gyorsabban tudja azokat elvégezni.

Hogyan működik a gyorsítótár?

Az Android telefonon található gyorsítótárazási rendszer arra szolgál, hogy bizonyos információkat, például képeket vagy webhelyadatokat tároljon, hogy amikor később visszatér ugyanarra a webhelyre vagy alkalmazáshoz, a telefon gyorsan le tudja hívni az adott információt a gyorsítótárból, ahelyett, hogy újra le kellene töltenie.

Ha a webhely vagy alkalmazás egyes eszközei ritkán változnak, akkor azok egyszerűen betölthetők a gyorsítótárból, ami sokkal gyorsabbá teszi az alkalmazás vagy webhely megnyitását, mintha a mobiljelet használná arra, hogy mindent a nulláról töltsön le.

A gyorsítótárat mindenféle célra lehet használni. Ha például gyakran hallgatja ugyanazokat a régi Spotify lejátszási listákat, akkor azokat gyorsítótárba helyezheti, hogy legközelebb azonnal vissza tudjon ugrani. A Spotify szerint ez segíti a lejátszást és megakadályozza a késleltetést.

A gyorsítótárfájlok a telefonon lévő egyes alkalmazásokhoz tartoznak, és nem kerülnek megosztásra a különböző alkalmazások között.

A különböző webhelyek, alkalmazások és játékok mind felhasználják a gyorsítótár-fájlokat, hogy javítsák az általános felhasználói élményt, és biztosítsák a telefon zökkenőmentes működését.

Hogyan törölheti a gyorsítótárat

Ha olyan problémái vannak a telefonjával, amelyek nem oldhatók meg egyszerű ki- és bekapcsolással, akkor a gyorsítótár törlése lehet az egyik megoldás.

Hogyan javíthat összeomló Android-alkalmazásokat és oldhat meg problémákat?
A gyorsítótár törléséhez alkalmazásonként kell elvégeznie a törlést.

Jó eséllyel, hacsak nem a telefon teljes tárhelyének hiánya a probléma, akkor inkább az egyik vagy másik alkalmazás a probléma, mint a telefon egésze. Ha úgy találja, hogy az egész telefon lassú, akkor lehet, hogy inkább a gyári visszaállításhoz kell folyamodnia.

Itt azonban megnézzük, hogyan lehet törölni egy adott alkalmazás gyorsítótárát:

  • Nyissa meg a telefont, és navigáljon a beállításokhoz
  • Görgessen lefelé a beállítások listájában, és keresse meg a tárolás opciót.
  • Keresse át az alkalmazások listáját
  • Kattintson a javítani kívánt alkalmazásra
  • Kattintson a gyorsítótár törlése feliratú gombra
  • Érdemes megjegyezni, hogy a gyorsítótár törlése után előfordulhat, hogy legközelebb újra be kell jelentkeznie az alkalmazásba, amikor betölti azt.