technológia

Milyen méretű Apple Watch szíjak léteznek?

Az Apple az évek során többször is változtatta az Apple Watch méretét. Az első modellek, egészen a Series 3-ig, 38 mm és 42 mm méretű tokokkal érkeztek. A Series 4, 5, 6 és az SE 40 mm és 44 mm méretűek voltak. A Series 7 és 8 41 mm és 45 mm méretűek. Az Apple Watch Ultra pedig 49 mm méretű.

Az Apple azt állítja, hogy „A legtöbb szíjat össze lehet párosítani ugyanolyan méretű, Series 3 vagy újabb tokkal.” Tehát egy 41 mm-es szíj működik egy 40 mm-es vagy 42 mm-es órával, míg egy 45 mm-es szíj alkalmas a 42 mm-es, 44 mm-es és 49 mm-es modellekre.

Ha minden részletet szeretnél megtudni az összes olyan szíjról, amit az Apple eladott, a Bandbreite nevű ingyenes alkalmazás teljes adatbázissal rendelkezik az Apple és Hermès szíjakról.

Apple Watch szíj anyagok

2023 szeptemberéig az Apple három anyagban kínál szíjakat: gumi, textil és rozsdamentes acél. Az Apple Watch Series 9 bemutatásával leálltak a bőr és a Hermès által készített szíjak értékesítésével. Korábban az Apple nem használta a gumi vagy textil kifejezéseket, és ezeket csak akkor láthatod, amikor egy órát rendelsz és kiválasztasz egy szíjat. Az Apple Watch szíj oldalán nincs többé menü az anyag kiválasztásához.

Az Apple bevezette a széndioxid-semleges szíjakat is. Ezek közé tartozik a Sport Loop, Alpine Loop és Trail Loop.

Sport Band

A Sport Bandet tekinthetjük az alap Apple Watch szíjnak. Ez az egyike volt az első szíjaknak, amelyeket az Apple piacra dobott, és az évek során több mint 130 különböző színben fejlesztették tovább, több mint bármely másik szíjat. A kényelmes fluoroelastomer anyagból készült, nem tapad a bőrhöz, amikor izzadsz, és strapabíró. Ideális edzéshez, úszáshoz és táncoláshoz. 49 dollárért kapható, csábító lehet többet beszerezni, például egy élénk színűt, amikor kifejezni szeretnéd magad, és egy visszafogottabb szíjat, amikor elegánsan öltözködsz. Mint a legtöbb Apple Watch szíj, a színskála az idővel változik, új kollekciókkal minden év tavaszán és őszén.

A Sport Loop két méretben kapható minden óramérethez (41 mm és 45 mm), S/M és M/L.

Solo Loop

Az Apple 2020 őszén mutatta be a Solo Loopot két változatban: a „folyékony szilikon gumi” 49 dolláros Solo Loop, és a „feszülő újrahasznosított fonalakkal szőtt” 99 dolláros Braided Solo Loop. Mivel ezek egyetlen anyagból készülnek, kapcsos nélkül, meg kell felelő méretben vásárolnod őket. Ha egy túl szűk Solo Loopot választasz, az olyan érzést kelthet, mintha egy gumiszalagot viselnél.

Az Apple szerint ezek a szíjak nyúlnak, amikor fel- és levenni próbálod őket. A tapasztalataim szerint a Braided Solo Loop viselése néhány hónap után annyira kinyúlt, hogy már nem tudom hordani, míg a standard Solo Loop alig nyúlik.

A 41 mm-es modellek méretei 1-től 9-ig terjednek, a 45 mm-es modellek méretei pedig 1-től 12-ig. Letölthetsz egy nyomtatható méretmérőt az Apple weboldaláról, vagy megmérheted a csuklódat egy Apple Store-ban.

Az ideális Apple Watch szíj kiválasztása

Ebben a cikkben az Apple Watch áruházaiban kapható Apple Watch szíjakat helyeztük előtérbe. Ahogy elképzelheted, számos harmadik fél árusít nem hivatalos Apple Watch szíjakat, általában online kiskereskedelmi üzletek, például az Amazon által. Ezeknek a harmadik féltől származó szíjaknak a minősége gyakran (bár nem mindig) alacsonyabb, mint az eredeti Apple szíjaké. De ha az Apple nem árulja a pontos tervezésűt, amit keresel, vagy ha szeretnél extra lehetőségeket az egyéni stílus kialakításához – vagy ha egy kicsit pénzt szeretnél megtakarítani egy esetlegesen alacsonyabb minőségű termékért cserébe – akkor érdemes lehet megfontolni egy harmadik féltől származó eladótól származó szíjat.

Számos lehetőséged van az Apple Watch szíjak között. Van, amelyik sportos, van, amelyik elegáns, és mivel olyan könnyű őket cserélni, előfordulhat, hogy többet vásárolsz, hogy különböző alkalmakkor viselhesd. Ez kiváló módja az Apple Watch személyre szabásának.

És ha segítségre van szükséged az új Apple Watch modell kiválasztásához, van egy cikkünk, ami segíthet neked ebben is: Melyik Apple Watch a megfelelő számodra?